5 Tips voor een goede website layout - Xpoos
Alle tips voor een goede basis van jouw website!
website laten maken eindhoven, website laten maken valkenswaard, website laten maken tilburg, tips goede website, website layout, website content tips, website maken valkenswaard, website maken eindhoven, webdesign valkenswaard, webdesign eindhoven, contentmarketing eindhoven
16952
post-template-default,single,single-post,postid-16952,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

5 Tips voor een goede website layout

website laten maken eindhoven

31 mrt 5 Tips voor een goede website layout

Er zijn zoveel ondernemers en zoveel websites. Allemaal met een ander design. Maar welk design zorgt nu voor de juiste 1e indruk? Uiteindelijk krijg je geen 2e kans voor die 2e indruk dus hier 5 tips om de basis van je website goed neer te zetten:

 

1. Val met de deur in huis:

De bezoekers van je website komen gericht met een bepaald doel. Dat kan zijn voor een koop of een informatief bezoek. Het gaat dus om het product en de inhoud hiervan. Geloof het of niet, ze bezoeken je pagina niet voor een roterende carrousel, blitse stockfoto’s of vette banner tenzij deze de juiste inhoud weergeven. Het gaat dus om het gemak van het vinden van de gewenste informatie of product. Anders hadden bedrijven als Google, Amazon en Coolblue deze plugins toch ook

2. Het belang van content

content marketingJe hoort het vaker, content is koning! Wellicht is dit wat overdreven, maar het is belangrijk voor je website of webwinkel. Ik zal in het kort vertellen wat content is: Content is het verzamelwoord voor teksten, plaatjes en video’s op je website. Content is de reden waarom een bezoeker op jouw webpagina komt. Je hebt bijvoorbeeld een webwinkel gespecialiseerd in rugzakken. Er moeten dus goede afbeeldingen en teksten zijn waarop de rugzak te zien is en beschreven is. Wat moet de bezoeker allemaal weten over deze rugzak? Vermeld het en laat niets aan het toeval over.

Ook voor je vindbaarheid in Google is content belangrijk. Google indexeert websites aan de hand van teksten, graphics en videos die op je webpagina aanwezig zijn. Door een goede contentmarketing vindt de bezoeker je makkelijker in Google door de uitbreiding van je zoekwoorden etc. Je ziet dat veel bedrijven zoals wij “Xpoos” gebruik maken van Blogs. Er zijn een aantal doelen die je bereikt met bloggen:

 • Je vergroot online zichtbaarheid (content).
 • Je vergroot het vertrouwen potentiele kopers (je word een autoriteit).
 • Je kan je expertise laten zien ( je vergroot je leads)
 • Je word zelf alleen maar slimmer (je verdiept je in het onderwerp)

 

3. Overzichtelijke pagina

Zodra bezoekers op jouw homepage komen, ‘scannen’ zij deze binnen enkele seconden om er achter te komen of dit de plek is waar zij moeten zijn. Zelfs als je voor één duidelijke boodschap heeft gekozen, kan de lay-out van de website verwarrend werken. Gevolg: de bezoeker vertrekt naar een andere website. Er zijn een aantal tips waarmee je jouwhomepage snel scanbaar maakt:

Tekst:

 • korte teksten (maximaal 2 alinea’s)
 • bulletpoints in teksten
 • duidelijke koppen
 • ruime regelafstand

Vormgeving:

 • beperkt aantal kleuren (maximaal 5 verschillende)
 • opvallende kleur voor de belangrijkste onderdelen
 • voldoende ruimte voor foto’s en andere afbeeldingen
 • herkenbare koppen

4. Herkenbare vormgeving

Het lijkt heel simpel maar er zijn nog steeds vele website waar alleen het logo van het bedrijf staat, maar de rest van de huisstijl achter blijft. Ook op het web is het belangrijk om herkennig te creeeren en je te onderscheiden door middel van jouw huisstijl. Pas je kleuren, lettertypen, vormen, beelden e.d. daarom aan op je website.

 

5. Responsive design komt hoger in Google!

Vanaf 21 April 2015 gaat Google alle mobielvriendelijke websites belonen met een hogere ranking in de zoekresultaten. Dus wanneer is je website mobiel vriendelijk?

 • De links op je site ver genoeg uit elkaar staan zodat je er op kan klikken
 • Dat je niet van links naar rechts hoeft te scrollen
 • Tekst leesbaar is zonder in te zoomen

 

Twijfel je op je website mobiel vriendelijk is?  Neem contact op met Xpoos en wij gaan dit voor je checken.

 

 

Responsive website design maken